Μια ξεχωριστή Μαρινάδα για σουβλάκια από τον Άκη Πετρετζίκη!
ΥΛΙΚΑ
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί και τα καλύπτουμε με την μαρινάδα .
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Κλείνουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή καλύτερα για ολόκληρο το βράδυ .
- Ψήνουμε στην γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά ή στα κάρβουνα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά .