ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
- 800 γραμ. χοιρινό Μαράβα (από τη σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
- 1 κ.γλ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ξεκινάμε την κρασάτη χοιρινή τηγανιά, βάζοντας σε ένα μπολ το κρέας.
- Το πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε γύρω γύρω το χοιρινό για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε και αφήνουμε σε μια πιατέλα το ροδισμένο κρέας για τη χοιρινή τηγανιά.
- Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2-3 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε το κρέας στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρεύτεί καλά το κρέας, να μαλακώσει καλά και να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.