ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- 250 γραµ. γίγαντες μουλιασμένοι και βρασμένοι
- 1 μεγάλο κρεµµύδι κοµµένο σε φέτες λεπτές
- 2 σκελίδες σκόρδο κοµµένο σε φέτες
- 3 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
- 3 κόκκινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
- 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ
- 3 χωριάτικα λουκάνικα κοµµένα σε χοντρές φέτες
- 400 γραµ. ντοµατάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριµµένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Για το σπετσοφάι, χρησιμοποιούμε πλασοτέ κατσαρόλα, όπου ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρει χρώμα το κρεµµύδι).
- Προσθέτουμε τα χωριάτικα λουκάνικα, στην κατσαρόλα για το σπετσοφάι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τους γίγαντες και τον πελτέ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την ντομάτα. Συµπληρώνουµε ελάχιστο νερό.
- Αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, να μείνει το σπεντζοφάι σχεδόν µε το λάδι του.