Μια συνταγή για όλη την οικογένεια, με πλούσια και γεμάτη γεύση για να χορτάσετε και να απολαύσετε το πιάτο σας! 😋
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κιλά χοιρινός λαιμός, χωρίς το κόκαλο
- 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 125 γρ. καστανή ζάχαρη
- 20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 2 γρ. φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα
- 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3 γρ. τσίλι αποξηραμένο
- 5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
- 40 γρ. αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένοφρέσκο κρεμμύδι, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αναμειγνύουμε το σιρόπι σφένδαμου, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το σκόρδο, το τσίλι, το μαραθόσπορο, το αλάτι και το πιπέρι στο μπλέντερ.
- Απλώνουμε το μείγμα στο κρέας, το τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Μετά το μαρινάρισμα, το ψήνουμε για 6 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C.
- Μετά το πέρας των 6 ωρών, αφαιρούμε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, σουρώνουμε τους χυμούς του κρέατος σε ένα κατσαρολάκι.
- Αυξάνουμε στους 240°C το φούρνο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε με γαλλικές πατάτες φούρνου και τους χυμούς που σουρώσαμε.
Καλή όρεξη