Το 𝚾𝛀𝚸𝚰𝚨𝚻𝚰𝚱𝚶 𝚲𝚶𝚼𝚱𝚨𝚴𝚰𝚱𝚶 είναι το αλλαντικό που δένει άριστα με τα όσπρια! Αναβαθμίζει τις συνταγές και δίνει μια πικάντικη γεύση που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!
Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο είναι 𝚸𝚬𝚩𝚰𝚯𝚰𝚨 𝚺𝚻𝚮𝚴 𝚱𝚨𝚻𝚺𝚨𝚸𝚶𝚲𝚨 𝚳𝚬 𝚲𝚶𝚼𝚱𝚨𝚴𝚰𝚱𝚶!
𝚼𝚲𝚰𝚱𝚨 𝚺𝚼𝚴𝚻𝚨𝚪𝚮𝚺
1/2 κιλό ρεβίθια
200 γρ. 𝚾𝛀𝚸𝚰𝚨𝚻𝚰𝚱𝚨 𝚲𝚶𝚼𝚱𝚨𝚴𝚰𝚱𝚨
1 ξηρό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
2 κ.γ. κοφτά καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κοφτή πάπρικα καπνιστή
1/4 φλ. κόκκινο κρασί
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
γιαούρτι για γαρνίρισμα προαιρετικά
𝚬𝚱𝚻𝚬𝚲𝚬𝚺𝚮 𝚺𝚼𝚴𝚻𝚨𝚪𝚮𝚺
👉 “Μουλιάζετε” τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό από το προηγούμενο βράδυ προσθέτοντας 1 κ.σ. σόδα . Την επομένη τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με πολύ τρεχούμενο νερό για να φύγει καλά η σόδα και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν σε νερό μόνο, χωρίς αλάτι, ξαφρίζοντας όταν πάρουν βράση. Μόλις μαλακώσουν καλά τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα στραγγίζετε.
👉 Μέχρι να βράσουν, κόβετε σε φέτες το λουκάνικο και το σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να φύγει το λίπος του. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο σε απορροφητικό χαρτί.
👉 Στη συνέχεια ζεσταίνετε σε μια ρηχή, πλατιά κατσαρόλα, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά περίπου μέχρι να «γυαλίσει». Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα σοταρισμένα λουκάνικα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο ανακατεύετε και σοτάρετε για 1 λ ακόμα.
👉 Στη συνέχεια σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τα ρεβίθια, το κύμινο, τη πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Τέλος, προσθέτετε και 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό για όσπρια και σιγοβράζετε τα ρεβίθια σας για 30-40λ περίπου.
Σερβίρετε, προαιρετικά, με λίγο γιαούρτι και το απολαμβάνετε.