ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 1 κιλ. ψαρονέφρι
- 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού. ανθότυρο
- 2 κ.σ. μυρώνια ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Μερικά τοματίνια και φύλλα άγριας ρόκας
- Αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 200°C.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Kόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες πάχους 2 εκ., τις πατάμε ελαφρά με το χέρι και αλατοπιπερώνουμε.
- Bάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψάκι και τοποθετούμε λίγο πιο ψηλά από τη μέση του φούρνου. Τις γυρίζουμε να ψηθούν από παντού, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
- Στο μεταξύ, αλείφουμε με βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά και ψήνουμε τα ψαρονέφρια περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Διατηρούμε ζεστά.
- Ανοίγουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε με κουταλάκι την ψίχα τους. Μόλις κρυώσει αρκετά, αναμειγνύουμε στο μπλέντερ με το σκόρδο και τα μυρώνια ή το μαϊντανό και μια κουταλιά ανθότυρο.
- Βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι ανθότυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε τον πουρέ μελιτζάνας στο τηγάνι που ψήσαμε τα ψαρονέφρια, να πάρει τους χυμούς τους.
- Μοιράζουμε στα πιάτα το ψαρονέφρι με μερικές κουταλιές πουρέ και γαρνίρουμε με κομμένα τοματίνια και φύλλα ρόκας.