ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
- 3 -4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 χωριάτικα Τρικαλινά λουκάνικα ΜΑΡΑΒΑ
- 2 χοιρινά μπριζολάκια λαιμού ΜΑΡΑΒΑ
- 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- 1 πράσο σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα σε λεπτές φέτες
- 2 κλωνάρια σέλερυ σε λεπτές φέτες
- 1 σελινόριζα κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 2 πατάτες ή 10 μικρά πατατάκια
- 1 ζωμό σπιτικό μπουκέτο μυρωδικών
- 2 φλ. ζωμό λαχανικών
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- λίγη πάπρικα γλυκιά
- λεμόνι προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κόβουμε τα μπριζολάκια σε μπουκιές.
- Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα 1 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε τα λουκάνικα και τα μπριζολάκια.
- Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.
- Ντεγκλασάρουμε την κατσαρόλα τρίβοντας καλά την βάση της με τα υγρά.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερυ μέχρι να γίνουν διάφανα αλλά όχι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τα λουκάνικα με τα υγρά τους, τις πατάτες, τη σεληνόριζα και το καρότο.
- Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Συμπληρώνουμε ζωμό λαχανικών ή κότας μέχρι να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 40′ μέχρι όλα τα υλικά να μαλακώσουν καλά και η σάλτσα να δέσει και να μελώσει.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πασπαλίζουμε πάπρικα κι αν θέλουμε στύβουμε λίγο λεμόνι.