Κιμαδόπιτα με πατάτες και αρακά

Κιμαδόπιτα με πατάτες και αρακά

Κιμαδόπιτα με πατάτες και αρακά 600 404 phoenixdaamt

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Για το φύλλο
  • 400 γραμ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 100 γραμ. βούτυρο αγελαδινό κομμένο σε κομματάκια
  • 100 γραμ. μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια
  • 5-6 κ.σ. κρύο νερό
  • 2 κ.σ. γάλα για την επάλειψη
  • Για τη γέμιση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 750 γραμ. χοιρινός κιμάς
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • ¾ φλ. ζωμό κρέατος ή νερό
  • 2 κ.σ. χυμό ντομάτας
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 φλ. αρακά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ξεκινάμε την κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο και λαχανικά, ετοιμάζοντας πρώτα το φύλλο.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη και με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό και με τη λάμα ενός μαχαιριού ανακατεύουμε.
  • Προσοχή, δεν ρίχνουμε μεμιάς όλο το νερό. Ίσως δεν το σηκώσει όλο.
  • Όταν γύρω απ’ τη λάμα του μαχαιριού η ζύμη φαίνεται να κολλάει, τότε με τα δάχτυλα τη μαζεύουμε και της δίνουμε σχήμα μπάλας.
  • Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον χοιρινό  κιμά και σοτάρουμε 5΄-6΄, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 2΄-3΄.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πατάτες, τον αρακά και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 10΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πυκνώσει καλά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγα λεπτά.
  • Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
  • Ανοίγουμε φύλλο και το στρώνουμε στο σκεύος. Αδειάζουμε την κρύα γέμιση.
  • Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε την πίτα.
  • Τσιμπάμε με τα δάχτυλα τις ενώσεις να κλείσουν και να κολλήσουν καλά.
  • Με πινέλο αλείφουμε το γάλα στην επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 με 200°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 50΄, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Η επιχείρηση μας θεωρεί σημαντικό να γνωρίζετε ποια είναι τα cookies που χρησιμοποιούμε στην ιστοσελίδα μας, αλλά και για ποιους λόγους τα χρησιμοποιούμε. Στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωσή σας, αλλά και η καλύτερη εμπειρία πλοήγησής σας στον ιστότοπό μας. Παρακαλούμε να διαβάσετε την παρούσα Πολιτική Cookies για να κατανοήσετε λεπτομερέστερα τα cookies που χρησιμοποιούμε, το σκοπό τους και άλλες πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν.

Χρησιμοποιούμε cookies για την βελτίωση της λειτουργίας της ιστοσελίδας www.choirofarm.gr , τη σωστή περιήγησή σας, την εύκολη σύνδεσή σας και την ομαλή μετακίνησή σας στις επιμέρους σελίδες του.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Analytics tracking code.
Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Fonts.
Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Maps.
Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση ενσωματωμένων video.
Πολιτική Απορρήτου

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Ορίστε τις προτιμήσεις απορρήτου σας και / ή συμφωνήστε με τη χρήση των cookies από εμάς.