Mince pie with potatoes and peas

Mince pie with potatoes and peas

Mince pie with potatoes and peas 600 404 Χοιροφάρμ ΕΠΕ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Για το φύλλο
  • 400 γραμ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 100 γραμ. βούτυρο αγελαδινό κομμένο σε κομματάκια
  • 100 γραμ. μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια
  • 5-6 κ.σ. κρύο νερό
  • 2 κ.σ. γάλα για την επάλειψη
  • Για τη γέμιση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 750 γραμ. χοιρινός κιμάς
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • ¾ φλ. ζωμό κρέατος ή νερό
  • 2 κ.σ. χυμό ντομάτας
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 φλ. αρακά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ξεκινάμε την κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο και λαχανικά, ετοιμάζοντας πρώτα το φύλλο.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη και με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό και με τη λάμα ενός μαχαιριού ανακατεύουμε.
  • Προσοχή, δεν ρίχνουμε μεμιάς όλο το νερό. Ίσως δεν το σηκώσει όλο.
  • Όταν γύρω απ’ τη λάμα του μαχαιριού η ζύμη φαίνεται να κολλάει, τότε με τα δάχτυλα τη μαζεύουμε και της δίνουμε σχήμα μπάλας.
  • Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον χοιρινό  κιμά και σοτάρουμε 5΄-6΄, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 2΄-3΄.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πατάτες, τον αρακά και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 10΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πυκνώσει καλά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγα λεπτά.
  • Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
  • Ανοίγουμε φύλλο και το στρώνουμε στο σκεύος. Αδειάζουμε την κρύα γέμιση.
  • Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε την πίτα.
  • Τσιμπάμε με τα δάχτυλα τις ενώσεις να κλείσουν και να κολλήσουν καλά.
  • Με πινέλο αλείφουμε το γάλα στην επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 με 200°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 50΄, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

At CHOIROFARFM LLC we believe it is important that you are aware of the cookies we use in our website and the reasons they are used. Our purpose is to properly inform you, but also to offer you the best navigation experience at our website. Please read this Cookies Policy to fully understand the cookies we use, their purpose and other information of interest to you. We use cookies to improve the operation of www.choirofarm.gr, your proper browsing, your easy connection and your smooth transition to its individual pages. At the same time, cookies allow us to present to you advertising and training content relevant to your interests and needs.

Read More

Enable/Disable Google Analytics tracking code.
Enable/Disable Google Fonts.
Enable/Disable Google Maps.
Enable/Disable embedded videos.
Priavacy Policy

Our website uses cookies to ensure the best possible user experience. Set your privacy preferences and/or agree to our use of cookies.