Τα καλοκαιρινά λαχανικά όπως οι μελιτζάνες συνοδεύουν εξαιρετικά το χοιρινό κρέας! Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινό από μπροστινό ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια μεριδιάρικα (120 γρ. περίπου)
- 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- 4 μέτρια κρεμμύδια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους ή ακανόνιστα τρίγωνα. Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να πάρουν λίγο χρώμα.
- Σοτάρουμε το χοιρινό και το τοποθετούμε στη γάστρα. Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κρασί και τα προσθέτουμε στη γάστρα.
- Βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο στους 180οC και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε στη γάστρα τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε για μισή ώρα ακόμη με το καπάκι κλειστό.
- Το σερβίρουμε στην πιατέλα με πατάτες τηγανητές και φέτα.