Χοιρινό Λεμονάτο

Χοιρινό Λεμονάτο

Χοιρινό Λεμονάτο 940 500 admin

Το αγαπημένο ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ σε μια ξεχωριστή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη !

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό, λαιμό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 600 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
  • 1 κ.σ. ρίγανη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • πουρέ πατάτας
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • λεμόνι, σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σπορέλαιο.
  • Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Ανακατεύουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του με το αλεύρι.
  • Βάζουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Σουρώνουμε ώστε να φύγει το περιττό λάδι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε τα καρότα σε κυβάκια. Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 5-6 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε το κρέας, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Βάζουμε τον χυμό από τα λεμόνια, το νερό, τη μουστάρδα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ½ – 2 ώρες.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με τον πουρέ, ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι και φέτες από λεμόνι.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σπορέλαιο.
  • Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Ανακατεύουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του με το αλεύρι.
  • Βάζουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Σουρώνουμε ώστε να φύγει το περιττό λάδι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε τα καρότα σε κυβάκια. Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 5-6 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε το κρέας, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Βάζουμε τον χυμό από τα λεμόνια, το νερό, τη μουστάρδα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ½ – 2 ώρες.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με τον πουρέ, ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι και φέτες από λεμόνι.

ΠΗΓΗ: https://akispetretzikis.com

Η επιχείρηση μας θεωρεί σημαντικό να γνωρίζετε ποια είναι τα cookies που χρησιμοποιούμε στην ιστοσελίδα μας, αλλά και για ποιους λόγους τα χρησιμοποιούμε. Στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωσή σας, αλλά και η καλύτερη εμπειρία πλοήγησής σας στον ιστότοπό μας. Παρακαλούμε να διαβάσετε την παρούσα Πολιτική Cookies για να κατανοήσετε λεπτομερέστερα τα cookies που χρησιμοποιούμε, το σκοπό τους και άλλες πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν.

Χρησιμοποιούμε cookies για την βελτίωση της λειτουργίας της ιστοσελίδας www.choirofarm.gr , τη σωστή περιήγησή σας, την εύκολη σύνδεσή σας και την ομαλή μετακίνησή σας στις επιμέρους σελίδες του.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Analytics tracking code.
Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Fonts.
Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Maps.
Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση ενσωματωμένων video.
Πολιτική Απορρήτου

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Ορίστε τις προτιμήσεις απορρήτου σας και / ή συμφωνήστε με τη χρήση των cookies από εμάς.