Χοιρινό μπούτι στον φούρνο που λιώνει στο στόμα…με μέλι, μουστάρδα και υπέροχες baby πατατούλες.

Χοιρινό μπούτι στον φούρνο που λιώνει στο στόμα…με μέλι, μουστάρδα και υπέροχες baby πατατούλες.

Χοιρινό μπούτι στον φούρνο που λιώνει στο στόμα…με μέλι, μουστάρδα και υπέροχες baby πατατούλες. 1000 1000 phoenixdaamt

Μια ξεχωριστή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για το Κυριακάτικο τραπέζι σας!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 1/2 κιλά χοιρινό, μπούτι, χωρίς κόκαλο
  • 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
  • 2 λεμόνια
  • 10 κλ. θυμάρι, φρέσκο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

  • 50 γρ. μουστάρδα, καυτερή
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • πιπέρι
  • 3 κύβους λαχανικών

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 120 γρ. μέλι
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  •  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Χτυπάμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ξύσμα, μπόλικο πιπέρι, τους κύβους λαχανικών και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον πάγκο εργασίας μας απλώνουμε το μπούτι από την «κακή» πλευρά. Κόβουμε στη μέση (το ανοίγουμε) όχι μέχρι το τέρμα σαν να θέλουμε να σχηματίσουμε έναν φάκελο.
  • Χαράσσουμε το κρέας για να ρουφήξει την μαρινάδα μας.
  •  Ρίχνουμε τη μαρινάδα μέσα στη τσέπη που σχηματίσαμε και φροντίζουμε να πάει παντού. Ότι μείνει μπορούμε να το αλείψουμε εξωτερικά.
  • Με έναν σπάγκο δένουμε το κρέας μας περιμετρικά σε αρκετά σημεία ώστε να μείνει σταθερό κατά το ψήσιμο και να έχει ωραίο σχήμα.
  • Τοποθετούμε το κρέας μας σε ένα ταψάκι που σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  •  Σε αυτό το σημείο μπορούμε να αφήσουμε το κρέας μας να μαριναριστεί στο ψυγείο μέχρι και 24 ώρες.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 3 ώρες.
  • Λίγο πριν τις 3 ώρες ετοιμάζουμε τις πατάτες και το γλάσο μας.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι να καίει σε μέτρια φωτιά.
  • Πατάμε ελαφρά με το χέρι μας τις ήδη βρασμένες πατάτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, σβήνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια και αφαιρούμε από την φωτιά.
  • Βγάζουμε το χοιρινό από τον φούρνο, αφαιρούμε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι με τη μαύρη ζάχαρη, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 Watt.
  • Βγάζουμε τη μεμβράνη από το γλάσο και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Κόβουμε τον σπάγκο από το χοιρινό μας, χαράσσουμε με ένα μαχαιράκι και περιχύνουμε με το γλάσο.
  • Τοποθετούμε ξανά στον φούρνο στους 200° C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε περιχύνοντας με το ζουμί που έχει μείνει μέσα στο ταψί μας.

Καλή  όρεξη!!!

Η επιχείρηση μας θεωρεί σημαντικό να γνωρίζετε ποια είναι τα cookies που χρησιμοποιούμε στην ιστοσελίδα μας, αλλά και για ποιους λόγους τα χρησιμοποιούμε. Στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωσή σας, αλλά και η καλύτερη εμπειρία πλοήγησής σας στον ιστότοπό μας. Παρακαλούμε να διαβάσετε την παρούσα Πολιτική Cookies για να κατανοήσετε λεπτομερέστερα τα cookies που χρησιμοποιούμε, το σκοπό τους και άλλες πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν.

Χρησιμοποιούμε cookies για την βελτίωση της λειτουργίας της ιστοσελίδας www.choirofarm.gr , τη σωστή περιήγησή σας, την εύκολη σύνδεσή σας και την ομαλή μετακίνησή σας στις επιμέρους σελίδες του.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Analytics tracking code.
Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Fonts.
Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Maps.
Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση ενσωματωμένων video.
Πολιτική Απορρήτου

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Ορίστε τις προτιμήσεις απορρήτου σας και / ή συμφωνήστε με τη χρήση των cookies από εμάς.