Χορταστικό, απολαυστικότατο και ιδανικό για τις μέρες που θέλετε να κάνετε κάτι ξεχωριστό και εύκολο!
𝚼𝚲𝚰𝚱𝚨:
▪ 1 μπούτι χοιρινό 3 κιλά με το κόκκαλο
▪ 50 ml ελαιόλαδο
▪ 5-6 σκ. σκόρδο
▪ 100 γρ. μέλι
▪ 1 κ.γ. γλυκάνισο τριμμένο
▪ 10-15 φύλλα φασκόμηλο
▪ 4-5 μανταρίνια ξύσμα και χυμό
▪ 2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
▪ 4 κ.σ. αλάτι, χοντρό
▪ 3 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
▪ 6-7 κλωνάρια δεντρολίβανο
▪ 1 lt. νερό
▪ 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
▪ 1,5 κιλό πατάτες baby
𝚬𝚱𝚻𝚬𝚲𝚬𝚺𝚮:
👉 Προμηθευόμαστε από το χασάπη μας ανοιχτό μπούτι για ρολό, το χαράσουμε και γεμίζουμε τις τρύπες με φασκόμηλο, σκόρδο και το αλείφουμε ολόκληρο με ελαιόλαδο.
👉 Ετοιμάζουμε μαρινάδα, αναμειγνύοντας μέλι, μουστάρδα, ξύσμα και χυμό μανταρινιού, γλυκάνισο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
👉 Αλείφουμε με τη μαρινάδα το μπούτι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
👉 Τυλίγουμε το μπούτι σε ρολό και το δένουμε. Απλώνουμε το δεντρολίβανο στο ταψί του φούρνου, βάζουμε το κρέας πάνω και γεμίζουμε το ταψί με νερό χωρίς να πέσει στο κρέας. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
👉 Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C και ψήνουμε για 3 ώρες.
👉 Στα τελευταία 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τις πατάτες και μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε.
Το μόνο που μένει να κάνετε είναι απολαύσετε το φαγητό με τους δικούς σας ανθρώπους! 🤤
Καλή όρεξη! ✨