Μια ξεχωριστή συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!
ΣΥΣΤΑΤΙΚA:
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 500 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Zεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά το χοιρινό κρέας για 5΄-6΄.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν, για 2΄ περίπου.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25΄, μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα μελωμένη.
Aπολαύστε με καλή παρέα και το αγαπημένο σας κόκκινο κρασί!