<h2>Προϊόντα κρέατος</h2><p>Κιμάς χοιρινός, Λαιμός χοιρινός, Μπούτι χοιρινό, Μπούτι χοιρινό, Μπριζόλα χοιρινή καρέ, Μπριζόλα χοιρινή καρέ, Μπριζόλα Χοιρινή τεμαχισμένη...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.choirofarm.gr/more2.php?l=el&id=2477' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Σκευάσματα</h2><p>Λουκάνικα χωριάτικα χύμα, Λουκάνικα χωριάτικα μεγάλα σε Vacum, Μπιφτέκι γεμιστό, Μπιφτέκι χοιρινό απλό Νο 1, Ρολλό νωπό χοιρινό...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.choirofarm.gr/more2.php?l=el&id=2485' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Προϊόντα κρέατος</h2><p>Κιμάς χοιρινός, Λαιμός χοιρινός, Μπούτι χοιρινό, Μπούτι χοιρινό, Μπριζόλα χοιρινή καρέ, Μπριζόλα χοιρινή καρέ, Μπριζόλα Χοιρινή τεμαχισμένη...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.choirofarm.gr/more2.php?l=el&id=2477' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Κιμαδόπιτα με πατάτες και αρακά

Κιμαδόπιτα με πατάτες και αρακά

Υλικά Συνταγής:

  • Για το φύλλο
  • 400 γραμ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 100 γραμ. βούτυρο αγελαδινό κομμένο σε κομματάκια
  • 100 γραμ. μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια
  • 5-6 κ.σ. κρύο νερό
  • 2 κ.σ. γάλα για την επάλειψη
  • Για τη γέμιση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 750 γραμ. χοιρινός κιμάς 
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • ¾ φλ. ζωμό κρέατος ή νερό
  • 2 κ.σ. χυμό ντομάτας
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 φλ. αρακά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  • Ξεκινάμε την κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο και λαχανικά, ετοιμάζοντας πρώτα το φύλλο.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη και με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό και με τη λάμα ενός μαχαιριού ανακατεύουμε.
  • Προσοχή, δεν ρίχνουμε μεμιάς όλο το νερό. Ίσως δεν το σηκώσει όλο.
  • Όταν γύρω απ’ τη λάμα του μαχαιριού η ζύμη φαίνεται να κολλάει, τότε με τα δάχτυλα τη μαζεύουμε και της δίνουμε σχήμα μπάλας.
  • Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον χοιρινό  κιμά και σοτάρουμε 5΄-6΄, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 2΄-3΄.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πατάτες, τον αρακά και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 10΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πυκνώσει καλά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγα λεπτά.
  • Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
  • Ανοίγουμε φύλλο και το στρώνουμε στο σκεύος. Αδειάζουμε την κρύα γέμιση.
  • Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε την πίτα.
  • Τσιμπάμε με τα δάχτυλα τις ενώσεις να κλείσουν και να κολλήσουν καλά.
  • Με πινέλο αλείφουμε το γάλα στην επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 με 200°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 50΄, μέχρι να ροδίσει η πίτα.