<h2>Προϊόντα κρέατος</h2><p>Κιμάς χοιρινός, Λαιμός χοιρινός, Μπούτι χοιρινό, Μπούτι χοιρινό, Μπριζόλα χοιρινή καρέ, Μπριζόλα χοιρινή καρέ, Μπριζόλα Χοιρινή τεμαχισμένη...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.choirofarm.gr/more2.php?l=el&id=2477' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Σκευάσματα</h2><p>Λουκάνικα χωριάτικα χύμα, Λουκάνικα χωριάτικα μεγάλα σε Vacum, Μπιφτέκι γεμιστό, Μπιφτέκι χοιρινό απλό Νο 1, Ρολλό νωπό χοιρινό...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.choirofarm.gr/more2.php?l=el&id=2485' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Προϊόντα κρέατος</h2><p>Κιμάς χοιρινός, Λαιμός χοιρινός, Μπούτι χοιρινό, Μπούτι χοιρινό, Μπριζόλα χοιρινή καρέ, Μπριζόλα χοιρινή καρέ, Μπριζόλα Χοιρινή τεμαχισμένη...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.choirofarm.gr/more2.php?l=el&id=2477' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Λουκάνικα, μπριζολάκια και χειμωνιάτικα λαχανικά

Χωριάτικα Τρικαλινά λουκάνικα με μπριζολάκια Μαράβα και χειμωνιάτικα λαχανικά

Υλικά Συνταγής:

  • 3 -4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 χωριάτικα Τρικαλινά λουκάνικα ΜΑΡΑΒΑ
  • 2 χοιρινά μπριζολάκια λαιμού  ΜΑΡΑΒΑ 
  • 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλερυ σε λεπτές φέτες
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 2 πατάτες ή 10 μικρά πατατάκια
  • 1 ζωμό σπιτικό μπουκέτο μυρωδικών
  • 2 φλ. ζωμό λαχανικών
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • λεμόνι προαιρετικά


Εκτέλεση:

  • Κόβουμε τα μπριζολάκια σε μπουκιές.
  • Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα 1 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε τα λουκάνικα και τα μπριζολάκια.
  • Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.
  • Ντεγκλασάρουμε την κατσαρόλα τρίβοντας καλά την βάση της με τα υγρά.
  • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερυ μέχρι να γίνουν διάφανα αλλά όχι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα λουκάνικα με τα υγρά τους, τις πατάτες, τη σεληνόριζα και το καρότο.
  • Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  • Συμπληρώνουμε ζωμό λαχανικών ή κότας μέχρι να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 40′ μέχρι όλα τα υλικά να μαλακώσουν καλά και η σάλτσα να δέσει και να μελώσει.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πασπαλίζουμε πάπρικα κι αν θέλουμε στύβουμε λίγο λεμόνι.